Aanmelden leertraject Terneuzen

Een van de doelen van het leertraject is het leren kennen en samenwerken met andere professionals. Kies daarom het juiste werkgebied. Werk je in de gehele gemeente? Dan kun je uit alle werkgebieden kiezen. Kun je een van de drie data niet? Het is niet mogelijk om een bijeenkomst bij een andere groep aan te sluiten. Meld je je aan voor het leertraject en kom je zonder relevante en tijdige afmelding niet naar één van de bijeenkomsten? Dan kunnen we daarvoor een factuur van €75,- versturen.

De locatie voor de bijeenkomsten is altijd in gemeente Terneuzen en volgt in de praktische informatie die je krijgt een paar dagen voor de start van de training. Deze scholing is alleen bestemd voor professionals die werkzaam zijn in de gemeente Terneuzen.

Let op bij de inschrijving: Per organisatie mogen meerdere collega’s zich voor 1 datum aanmelden, maar maximaal 2 deelnemers vanuit 1 organisatie met dezelfde functie. Zo behouden we de variatie van deelnemers in een groep. 
Alleen bij volledige deelname aan de lessen kun je een certificaat behalen.

Wees er op tijd bij want per lesblok zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.
 

Werkgebied Terneuzen
  • Dinsdag 14 januari 2025 van 17.30 - 21.30 uur
  • Dinsdag 28 januari 2025 van 17.30 - 21.30 uur
  • Dinsdag 11 februari 2025 van 17.30 - 21.30 uur
    Meld je aan via deze link

Werkgebied Zaamslag

Momenteel in gang. 

Werkgebied Hoek - Philippine - Sluiskil

Momenteel in gang.

Werkgebied Sas van Gent

Momenteel in gang.
 

-VOL Aanmelden niet meer mogelijk- 
Traject voor beleidsadviseurs, beleidsmedewerkers en beleidsmakers Terneuzen

Wanneer je vanuit organisaties en over organisaties heen, Positieve Gezondheid als gemeenschappelijk gedachtengoed en gezamenlijke taal wilt inzetten, is het van belang dat iedereen, dit kent, weet en kan toepassen. Niet alleen professionals, die het directe contact hebben met inwoner/klant/cliënt/patiënt, maar ook medewerkers die kunnen zorgdragen voor het faciliteren hiervan. Zo is de beleidsadviseur/maker sturend, heeft invloed en daarmee een belangrijke verbindende rol bij het implementeren van Positieve Gezondheid. Vanuit deze functie hebben zij te maken met veel interne en externe stakeholders en vervullen daarmee een sleutelrol. 

Inhoud programma

Net als bij de reguliere groepen, zijn de eerste twee bijeenkomsten gericht op reflectie op eigen handelen vanuit beleid vanuit het organisatieperspectief. Deelnemers gaan samen aan de slag met positieve gezondheid en het geven van een plek hiervan in beleid en beleidskeuzes. De verschillende expertises en kwaliteiten van de deelnemers worden binnen de bijeenkomsten ingezet. Daarnaast wordt er een focus gelegd op aansluiting op de verschillende stakeholders om het Positieve Gezondheid vanuit Kerngezond dusdanig in te bedden in de organisatie en gemeente, dat er echt draagvlak ontstaat om hier uitvoering aan te geven. Ook samenwerken en aansluiting tussen verschillende organisaties op gemeentelijk niveau is een belangrijk onderdeel in dit traject. Hier worden diverse tool voor aangereikt.