Deze gemeente Sluis is na Vlissingen, Hulst, Terneuzen en Borsele de vijfde waar het samenwerkingsverband Kerngezond is gestart.
Patricia van de Vijver, wethouder sociaal domein, benadrukte in haar openingswoord de noodzaak van de samenwerking: “Zorg moet betaalbaar en bereikbaar blijven. Sluis is een vergrijzende gemeente, dus dat is een grote uitdaging. Door deze samenwerking met elkaar aan te gaan en verbindingen te leggen tussen alle professionals en ook met professionals binnen heel Zeeuws Vlaanderen, probeer je de zorg bereikbaar en betaalbaar te houden.”
Kennismaking als eerste stap
Met een grote diversiteit aan professionals vanuit 16 organisaties zijn de eerste contacten op een energieke manier al met elkaar gelegd. Dit is de eerste stap naar een nauwere samenwerking tussen het sociaal en medisch domein wat tot verbetering van de zorg voor de inwoners zal leiden. Ondersteund door een kwartiermaker zullen de deelnemers verschillende gezondheidsthema's oppakken waarvoor zij verbeteringen zien.
Gezamenlijke verantwoordelijkheid
Binnen Kerngezond Sluis nemen de deelnemende partijen gezamenlijk verantwoordelijkheid voor de juiste zorg en ondersteuning aan inwoners van de gemeente Sluis. Belangrijk daarbij is de inzet van data en digitale middelen en ‘Positieve Gezondheid’.
Participanten Kerngezond Sluis
Apotheek Breskens, Buurtzorg Nederland, Emergis, Huisartsenpraktijk Aardenburg, Huisartsenpraktijk Biervliet, Huisartsenpraktijk de Bruijckere, Huisartsenpraktijk Hooge Platen, Huisartsenpraktijk IJzendijke, Huisartsenpraktijk Oostburg/Cadzand, Huisartsenpraktijk Sluis, Gemeente Sluis, GGD Zeeland, Mentaal Beter, Service Apotheek Oostburg en Sluis, ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen en Zorgverzekeraar CZ.
Ben jij werkzaam in het medisch- of sociaal domein en zie jij toekomst in Kerngezond? Ga dan in gesprek met andere Kerngezond-professionals in jouw gemeente. Is jouw werkgebied nog geen Kerngezond-gemeente?